Kees is investeringsmanager van Mibiton, lid van de deskundigencommissie R&D MIT Zuid-Holland en voorzitter van de vroege fase financieringscommissie Take-off, Life Sciences. Teven is hij Assistent Professor bij het LUMC en betrokken het Paul Jansssen Futurelab Masterprogramma.

Technologie & Markt

Recourt Life Sciences wordt gerund door dr.ing. Kees Recourt. Na het voltooien van zijn HTS opleiding Elektrotechniek (Breda), studeerde hij Moleculaire Biologie aan de Universiteit Utrecht. Aansluitend promoveerde Recourt in de Moleculaire Biologie aan de Universiteit Leiden (1991).
In de periode 1990-1998 was hij als onderzoeker en sectiehoofd werkzaam bij het onderzoeksinstituut ATO-DLO (Agrotechnology & Food Sciences) te Wageningen. Van 1999 t/m 2006 werkte Kees bij het private technologietransfer bureau Licentec (ABN AMRO & NPM) te Bilthoven. In deze periode was hij onder andere directeur van Hep-Art Medical Devices, een spin off onderneming van het AMC te Amsterdam die een biologische kunstlever ontwikkelt. Tevens werkte hij op projectbasis voor het Regieorgaan Genomics, het ministerie van Economische Zaken, investeringsmaatschappijen, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Hij heeft een gedegen kennis opgebouwd van intellectuele eigendomsaspecten, waarderingsissues en licentietrajecten. Sinds november 2006 heeft hij zijn eigen bedrijf: Recourt Life Sciences, gevestigd te Amersfoort.

CV Kees Recourt